Že nekaj časa je znano, da se velika večina posla in trgovanja vseh oblik odvija na spletu. Prav nič čudnega ni, da so povsem pri vrhu tudi različne spletne trgovine, ki svojim obiskovalcem omogočajo miren pregled in nakup iz udobja domačega naslonjača.

Že samo iskanje informacij o določenih izdelkih se odvija preko spleta. Celo do 70 % tistih, ki gredo po nakupih, se o izdelku najprej informira na spletu. Če ob iskanju informacij naletijo še na spletno trgovino, ki nudi izdelek, kakršnega iščejo po ugodni ceni, bodo nakup morda opravili kar tam.

Izdelava spletne trgovine terja različna znanja

Spletna trgovinaSpletna trgovina mora biti v prvi vrsti uporabna. Pod »uporabna« se razume, da mora biti pregledna, z jasno podanimi informacijami in nadvse preprosta za uporabo. Kupec namreč pred nakupom ne želi zapraviti niti minute, kaj šele ur, za izobraževanje o tem, kako določen izdelek kupiti. Prav tako smo postali vsi skupaj nekoliko razvajeni in pričakujemo na enem mestu čisto vse.

To pomeni: raznovrstno ponudbo, možnost široke izbire, plačila na vse mogoče načine in seveda dostavo na dom. Spletna trgovina mora izžarevati tudi varnost. Pred naslovom domene nikakor ne želimo zagledati rdečega opozorila, da spletno mesto ni varno. Če tega ni oziroma je s strani spletnega brskalnika označeno z zeleno, potem se nam ni bati za krajo osebnih podatkov.

Nakupovanje preko pametnega telefona

Ja, drži. Kupci na spletu danes vsekakor pričakujemo, da bo spletna trgovina prilagojena mobilnim napravam. Navadno je pot do spletne trgovine precej enostavna. Na mobilnem telefonu iščemo določene izdelke, primerjamo, naletimo na trgovino in celo kupimo. Toda da kupec pride do vaše trgovine, je potrebno postoriti marsikaj.

Spletna trgovina za mobilne naprave
Spletna trgovina mora biti obvezno prilagojena mobilnim napravam.

Izdelava spletnih trgovin je tako postala prava mala umetnost in skupeh različni znanj in izkušenj. Potrebnega je precej znanja s področja spleta in spletnega marketinga, prav tako je treba dobro poznati navade sodobnega potrošnika.

V podjetju Primoss s tem nimajo nobenih težav. Kopica izdelanih spletnih trgovin, zavedanje, da je »mobilno« številka 1 in znanje s področja spletne optimizacije so vsekakor zagotovilo, da boste s svojo novo spletno trgovino več kot le zadovoljni.

Avtor